Sant Jordi: diada de l'amor i la cultura

Parada Sant Jordi 2
Parada Sant Jordi 2
El balanç d'aquest Sant Jordi 2015 és molt positiu! Fa uns dies les JERC - Sant Quintí van suggerir fer una parada al Portal per vendre roses com fan cada any, i com que m'he fet un fart de vendre'n en els meus anys de militància juvenil no vaig saber dir que no hi col·laboraria. De fet, em moria de ganes de fer parada! La invitació es va fer extensiva a tota la candidatura i sumant les estones que tothom hi podia dedicar vam poder garantir durant tot el dia una parada amb roses i material independentista durant tot el dia. Això ens va servir per passar un bon dia al Portal, parlar amb molta gent i agafar color de pell, perquè Déu n'hi do quin bon dia que vam tenir! A més a més, vam viure la festa des de dins i vam ajudar el jovent de les JERC a finançar les activitats que realitzen al llarg de l'any encara que fos de manera modesta.

De llibres, me'n van caure 3:
-"Koba el temible. La risa y los Veinte Millones", una biografia d'Stalin a càrrec de Martin Amis publicada per Anagrama, on el cronista anglès fa una crítica duríssima del període en què l'URSS és governada pel georgià.

-"Fouché. Retrat d'un home polític", també una biografia, en aquest cas d'Stefan Zweig i editada per Quaderns Crema. De llarg, el meu escriptor de referència, on explica fil per randa la vida i miracles de Joseph Fouché, personatge francès a cavall dels segles XVIII i XIX que compta amb la virtut aberrant de saber canviar de camisa quan li convé per no allunyar-se mai perillosament del poder, governin els Borbons, els revolucionaris o Napoleó en l'estira-i-arronsa dels anys de la Revolució Francesa i les dècades immediatament posteriors. Una bona manera de detectar conductes que, deixant de banda l'ètica política i valors com el compromís, són del tot execrables en política.


-"Las venas abiertas de América Latina", d'Eduardo Galeano i publicada per Siglo XX Editores. Una obra que fa molts anys que m'havia d'haver llegit però que la malaurada procastinació ha fet que no li dediqués la meva atenció real fins que l'escriptor uruguaià ha mort el proppassat 13 d'abril. En aquest assaig explica la història sociopolítica de l'Amèrica Llatina lluny de la història oficial escrita des d'Europa o les universitats dels Estats Units. Una obra cabdal per entendre el despertar que ha experimentat la regió des de finals dels 90.

Comentaris


No hi ha cap comentari


El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de moderació