Tornen les urnes, tornem al carrer! Valoració de l'acte al Palau Sant Jordi

Al Palau Sant Jordi
Al Palau Sant Jordi
Divendres 24 d'abril el calendari es posava a només 1 mes de les eleccions municipals del 24 de maig i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) van organitzar al Palau Sant Jordi un acte d'aquells que treuen l'alè. L'objectiu de l'esdeveniment era convertir-lo en un acte de força per impulsar les candidatures independentistes a les eleccions municipals com a primera volta de les eleccions plebiscitàries del 27S. Les més de 16.000 persones que omplíem el recinte vam marxar amb la bona sensació de l'acord entre les parts, establint que els candidats que el signem acceptem les següents condicions:

1- Proposar al primer Ple municipal ordinari l’adhesió o continuïtat del nostre ajuntament a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i a tenir-hi un paper actiu.

2- Promoure campanyes des del nostre grup municipal per contribuir a fer que les eleccions al Parlament del 27 de setembre tinguin un clar sentit plebiscitari i que les guanyin les forces que incloguin el full de ruta cap a la constitució d’un Estat independent en el seu programa.

3- Assumir que, en el cas que les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre configurin una majoria independentista al Parlament, proposarem que el nostre ajuntament, amb el seu alcalde o alcaldessa al capdavant, es posi a disposició del govern del país per tot el que consideri oportú en la gestió de la constitució de l’Estat català, superant, si cal, totes les traves que hi puguin posar els poders de l'Estat espanyol.

4- Proposar que l’alcalde o alcaldessa, com a màxima autoritat i representant legítim de tots els veïns/es del municipi, participi a l’Assemblea de Càrrecs Electes que es constituirà en el cas que les institucions espanyoles intervinguessin o suprimissin les institucions catalanes d'autogovern., Aquesta Assemblea estarà formada pel President de la Generalitat, els diputats del Parlament de Catalunya i els representants dels municipis de Catalunya amb l’objectiu d'assumir la governació de Catalunya, donant així continuïtat al procés i garantint-ne la màxima legitimitat democràtica i institucional.

5- Facilitar l'elecció com alcalde o alcaldessa del cap d’una de les llistes que incloguin aquests punts, tot promovent un govern municipal de majoria independentista.

A més a més, si sóc alcalde assumiré totes les conseqüències que es derivin de posar l'Ajuntament de Sant Quintí al servei del procés d'independència, perquè sense procés d'independència ni la constitució del nou contracte social que se'n derivarà no podrem gaudir dels instruments per garantir uns mínims de justícia ni per transformar la societat.


 

Comentaris


No hi ha cap comentari


El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de moderació