Els alcaldes del Sí (article publicat al 3 de Vuit)

Vivim temps d'incertesa com no havíem viscut des de feia 40 anys. La gent, els horitzons col·lectius i les èpoques canvien. Tot canvia, tot avança, tot evoluciona i nosaltres hem de ser honestos i conseqüents amb el nostre temps i la gent amb qui vivim i fer el pas endavant quan cal fer-lo. Res no serà com abans perquè el model econòmic que permetia que ho fos s'ha ensorrat emportant-se per davant antics consensos que ja no serveixen més. Vivim a l'era global de la societat de la informació i l'economia, les relacions humanes o la política han canviat i els marcs dins dels quals es governa la societat també han de canviar, ens hi juguem la llibertat, la justícia i la prosperitat. Per tant, o agafem el toro per les banyes i apostem pel canvi que el país necessita o d'aquí una generació malparlaran de nosaltres perquè vam tenir el canvi a l'abast de la mà i el vam desaprofitar senzillament perquè no vam saber estar a l'alçada.

El 24 de maig tenim la primera prova de foc per canviar la societat a favor d'uns ajuntaments al servei de la gent i el país. L'Estat espanyol no té projecte per la gent dels pobles, viles i ciutats, i sabem que la seva continuïtat com a marc polític passa per retallar drets polítics, garanties socials i projectes de vida als ciutadans d'aquest país. La solució passa per fer un nou país per a tothom, un nou estat amb un nou contracte social on en comptes de retallar drets per continuar amb la supervivència de l'Estat fem el procés a la inversa: desmuntem l'Estat per fer-ne un de nou per mantenir tots els drets que a la gent li pertoquen, perquè serem més justos i serem millors.

Per això, el canvi comença des dels ajuntaments perquè són a prop de la gent i durant els últims 36 anys han sabut donar millors respostes a les necessitats que anava tenint el país. Els ajuntaments sempre han estat els ariets del canvi, perquè han demostrat governar bé els pobles, viles i ciutats i perquè han demostrat a bastament saber treballar en xarxa i escampar quan ha convingut la taca d'oli d'aquest nervi de progrés i llibertat.
El 24 de maig és l'hora dels alcaldes del sí: del sí a la independència, és a dir, del sí a les societats lliures, justes i pròsperes, i del sí al bon govern que és el govern de la gent.

Comentaris


No hi ha cap comentari


El comentari s'ha enviat correctament i està pendent de moderació